29 Temmuz 2013 Pazartesi

Yemek Kreması

Malzemeler; Bir su bardağı (200 ml) tam yağlı pastörize inek sütü 1 çorba kaşığı (25 gram) “elenmiş” un 1 tatlı kaşığı (5 gram) rafine sofra tuzu Hazırlanışı; Son derece pratik bir biçimde hazırlanan yemek kreması için tek yapmanız gereken; 200 ml tam yağlı pastörize inek sütünü, 25 gram elenmiş unu ve 5 gram rafine sofra tuzunu derince bir kapta mikser yardımıyla karıştırmak… Mikserinizi en yüksek devire ayarlayarak tüm malzeme homojen bir karışım haline gelinceye kadar 20-30 saniye karıştırın. Koyu bir kıvam alan karışımı, 600 Watta ayarladığınız mikrodalga fırında yaklaşık olarak 3 dakika boyunca pişirin. 3 dakikanın sonunda kullanıma hazır hale gelen yemeklik kremanızı doğrudan çorbanıza ya da makarna sosunuza ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan ev yapımı kremanın içinde herhangi bir katkı maddesi olmadığından uzun sürede bozulmadan dayanamayacağından, hazırlandıktan sonra bekletmeden kullanmanızda yarar var. Tarif zaten çok kısa süre içinde yemeklik kremanızın hazır hale gelmesini sağladığından, ihtiyaç duyduğunuzda yemeklik kremanızı hemen hazırlayarak taze taze kullanabilirsiniz. Son olarak; mikrodalga fırın ile klasik bir fırının “çalışma prensibi birbirinden oldukça farklı olduğundan”, tarifin mikrodalga fırın kullanımını esas alarak verildiğinin unutulmamasında yarar var…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder