25 Temmuz 2013 Perşembe

RENKLİ KÖFTE DİLİMLERİ

Fotoğraf: RENKLİ KÖFTE DİLİMLERİ

Malzemeler

750 gr. dana kıyma

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı köfte bahan

Tuz Karabiber

Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için:

4 adet közlenmiş kırmızı biber

1/2 adet karnabahar

50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.



Malzemeler

750 gr. dana kıyma

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı köfte bahan

Tuz Karabiber

Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için:

4 adet közlenmiş kırmızı biber

1/2 adet karnabahar

50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder