29 Temmuz 2013 Pazartesi

Cheese Cake 2


Malzemeler:
  • Kelepçeli pasta kalıbı
  • 2 su bardağı iyice öğütülmüş Graham cracker (Türkiye için yulafli biskuvi kullanılabilir)
  • 1/2 cay kaşığı tarçın
  • çubuk tereyağı (125 gr)
İçine:
  • 2 paket cream cheese (450gr. kadar) / (Türkiye için labne peyniri?)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon rendesi, ince rendelenmiş
  • 1 kutu sour cream (süzme yoğurt gibi bir sut urunu, daha yağlıca. Eğer bulamazsanız koymadan da güzel bir cheesecake elde edebilirsiniz.) 

Yapılışı:
Tart hamuru hazırlamak için:
  1. erimiş yağı, öğütülmüş bisküvileri ve tarçını bir kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli pasta kalıbınıza dokun.
  2. Bir yemek kaşığı yardımı ile düzleyip bastırın. Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın.
  3. İçini hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
İçini hazırlamak için:
  1. Oda ısısına getirilmiş, yumuşak cream cheese'i düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın pütürlüğü gidene kadar.
  2. Yavaş yavaş tozşekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar.
  3. Yanlarda kalan creamcheese varsa arada kaşıkla sıyırın.
  4. Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin.
  5. Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın.
  6. Sour cream i ekleyin.
  7. Karışım iyi karışmış ama aşırı çırpılmamış olmalı. Çok karıştığı zaman hava kabarcıkları oluştuğu için kabarırken çatlayıp sönmesine sebep olabilir.
  8. Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın.
  9. Kalıbınızı alt tarafından alüminyum folyo ile sarin iyice yan duvarlara kadar.
  10. Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.
  11. Bu şekilde önceden işitilmiş 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
  12. Cheesecakemin orta kısmi hala sallanıyor (cıvık) olmalı, soğuduktan sonra sertleşecektir. Daha fazla pişirmeyin.
  13. Bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
  14. Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin.
  15. Arzuya göre sadede yenebilir. Ancak sosluda güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder