29 Temmuz 2013 Pazartesi

Meyveli Cheese Cake




26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı için uygun 

Malzemeler: 
50 gr tereyağı 
2 paket Burçak Bisküvi 
2 yemek kaşığı su 
200 gr labne peyniri 
200 gr yoğurt 
200 gr toz şeker 
2 yumurta 
2 yemek kaşığı un 
1 limon (eğer bulabilirseniz 1 lime) 
1 paket şekerli vanilin (eğer bulabilirseniz dr.oetker in minik tüpler içerisinde satılan vanilyalarından) 

1 paket tart jölesi
çilek 
kivi 


Alt Tabanın Yapılışı: 

2 paket Burçak bisküvisini rondodan geçirip un kıvamına getiriyoruz. 
Un gibi olmuş bisküvi tozunun üzerine 50 gr oda sıcaklığında tereyağımızı koyup iki yemek kaşığı da su ekledikten sonra bir güzel yoğurup daha sonra chesse cake'imizin tabanını oluşturacak hamur haline getiriyoruz. 
Bu hazırladığımız hamuru kelepçeli kalıbın içine yayıyoruz, kalıbımızı dinlenmesi ve kıvam tutması için buz dolabına kaldırıyoruz. 
limonun kabuğunu rendeliyoruz, içinin suyunu sıkıyoruz (eğer lime kullanıyorsanız yarım normal limon suyu da eklemek isteyebilirsiniz). 

Labne, yoğurt, toz şeker, limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı bir kapta 1 - 2 dakika kadar mixer ile çırpıyoruz, içine 2 yumurtayı ekleyip 2 dakika kadar daha çırpıyoruz. Son olarak 2 kaşık unumuzu da karışıma kattıktan sonra el çırpıcısı ile unu hamura yediyoruz. Elde edilmesi gereken hamur normal bir kek hamurundan daha sıvı olmalı.

Dolapta yarım saat kırk beş dakika kadar dinlenmiş kek tabanının üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına koyabilirsiniz, yaklaşık 20 - 25 dakikada pişiyor. 

Ilındıktan sonra meyvelerle istediğiniz şekilde süslediğiniz kekin üzerine tarifine göre hazırladığınız tart jölesini dökebilirsiniz 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder