25 Temmuz 2013 Perşembe

MUHALLEBİLİ KURABİYE

Fotoğraf: MUHALLEBİLİ KURABİYE


250 gr margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1,5 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
üzeri için yeteri kadar pudra şekeri,
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle süt, un ve şekeri iyice çırpıp ocağa alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak koyu kıvamlı muhallebi yapın. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakın.

Diğer taraftan hamuru için; oda ısındaki margarini yoğurdu ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışamayan kulan memesi kıvamında hamur yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp ılıyan avuç içinizle çay tabağı kadar açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar ılıyan koyu kıvamlı muhallebiden koyup ya yuvarlak bir şekilde yada yarım ay şeklinde ( klasik poğaça kapatır gibi) kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış ısıt1lmış 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.  (Kurabiyeler çok kızarmayacak biraz pembeleşmeleri yeterli)Kurabiyeri fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıyınca üzerine bol bol pudra şekeri eleyin…




250 gr margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1,5 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
üzeri için yeteri kadar pudra şekeri,
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle süt, un ve şekeri iyice çırpıp ocağa alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak koyu kıvamlı muhallebi yapın. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakın.

Diğer taraftan hamuru için; oda ısındaki margarini yoğurdu ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışamayan kulan memesi kıvamında hamur yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp ılıyan avuç içinizle çay tabağı kadar açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar ılıyan koyu kıvamlı muhallebiden koyup ya yuvarlak bir şekilde yada yarım ay şeklinde ( klasik poğaça kapatır gibi) kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış ısıt1lmış 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. (Kurabiyeler çok kızarmayacak biraz pembeleşmeleri yeterli)Kurabiyeri fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıyınca üzerine bol bol pudra şekeri eleyin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder