25 Temmuz 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI KURABİYE

Fotoğraf: ÇİKOLATALI KURABİYE

200 gr.un
 100 gr.fecola
 20  gr.kakao
 80  gr.margarin
 120 gr. şeker
 1   yumurta
 1   paket Vanilya
 2   tatlı Kaşığı Kuru Maya
 Süt
 Tuz

 HAZIRLANIŞI

Un, nişasta, kakao, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, 80 gr. küp küp kesilip, yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım  saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin, yağlayın. Üzerine  kurabiyeleri dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişirin.



200 gr.un
100 gr.fecola
20 gr.kakao
80 gr.margarin
120 gr. şeker
1 yumurta
1 paket Vanilya
2 tatlı Kaşığı Kuru Maya
Süt
Tuz

HAZIRLANIŞI

Un, nişasta, kakao, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, 80 gr. küp küp kesilip, yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin, yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder