25 Temmuz 2013 Perşembe

Muhallebili Külahlar

Fotoğraf: MALZEMELER 
15 tane milföy hamuru
15 adet korne kalıp (eğer yoksa dondurma külahı)

MUHALLEBİSİ İÇİN:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti

ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu

YAPILIŞI:
•Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallabimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım, yeterince ılındığında toz kremşantiyide ilave edip muhallebimizi mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım.

•Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim.Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim.Külahların dışını yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kaplayalım daha sonra üzerine dip kısmından başlayarak hafif üstüste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım (Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar.Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim..

•Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden sarılı kağıtları çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba kaldıralım.Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çikeklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz

MALZEMELER 
15 tane milföy hamuru
15 adet korne kalıp (eğer yoksa dondurma külahı)

MUHALLEBİSİ İÇİN:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti

ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu

YAPILIŞI:
•Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallabimiz için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım, yeterince ılındığında toz kremşantiyide ilave edip muhallebimizi mikserle pürüzsüz olana dek çırpalım.

•Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim.Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim.Külahların dışını yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kaplayalım daha sonra üzerine dip kısmından başlayarak hafif üstüste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım (Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar.Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim..

•Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden sarılı kağıtları çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba kaldıralım.Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çikeklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder