21 Temmuz 2013 Pazar

Kuvertürlü Kurabiyeler

Noel_kurabiyesi

250 gr. margarin veya tereyağ
- 125-150 gr. toz şeker
- 1 yumurta
- 2 silme tatlı kasığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un (tarifte 500gr. diyordu, bende de 500gr. tam geldi)
- 200 gr. reçel
Süsleme: 200gr. pudra şekeri, 1 yumurta akı, gıda boyası (mavi, yeşil, kırmızı), 1 çorba kaşığı süt
1- Margarin, şeker, vanilya, un, kabartma tozu ve yumurtayı yoğurarak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.2- Hamuru ikiye bölün ve unlanmış tezgahta yaklaşık 0,5 cm. kalınlığında açın. Hamurun üstüne temiz bir naylon torba veya streç folyo serince hamur cok kolay açılıyor. Kıvamı un kurabiyesine benziyor. Mantı hamuru gibi esnek bir hamur olmuyor.
3- Şekilli kalıplarla veya bardak yardımıyla kestiğiniz parçaları yağlanmış bir tepsiye veya yağlı kağıdın  üstüne koyarak, 175° de önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
4- Reçeli ısıtın ve kurabiyelerin üstüne sürerek iki parçayı birbirine yapıştırın. Kuvertürle üstünü dilediğiniz gibi süsleyin.
Kuvertür: Yumurta akını biraz çırpın, yavaş yavaş pudra şekeri ve sütü ekleyerek akışkan ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Porsiyonlara bölerek istediğiniz renkle karıştırın. Gıda boyası yoğun renk verdiği için damla damla kullanın. Fırça yardımıyla kurabiyelerin üstüne sürün. Ben önce pembe, açık mavi ve açık yeşil renkler hazırladım. Kurabiyeleri boyadıktan sonra kurumalarını bekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder