21 Temmuz 2013 Pazar

Bohça Kurabiye



iki renkli kurabiye
Kullanilan Malzemeler:
Dis hamur icin:
2 su bardagi un
75 gr margarin
3 corba kasigi seker

bir tutam tuz
1 cay kasigi vanilya
1 cay bardagi su
2 cay kasigi portakal cicegi suyu kullanılması mecbur değil sadece kokusu için
Ic malzemesi icin:25 su bardagi badem tozu-unu
yarim su bardagindan biraz fazla toz seker
1 cay kasigi vanilya
1 tane yumurta
cok az gida boyasi veya kakao
dilerseniz portakal kabugu rendesi
uzeri icin:
cok az sicak su ile karistirilmis bal
Tarifin hazirlanisi:ilk olarak dis hamurunu yogurmak icin butun malzemeleri katip hamuru uzun süre  yoguruyoruz ayni oyun hamuru kivaminda olcak sekilde sonra hamuru 15-20 dk buzdolabinda dinlenmeye birakiyoruz.
ic hamur icin yine butun malzemeleri katip iyice yoguruyoruz ne sert ne yumusak olmucak rahatca acabilcek sekilde
buzdolabindan hamuru cikarip aciyoruz resimdeki gorulen kalinlikta bunu 3 boy kalibin en buyuk ve en kucuguyle yarisi buyuk yarisi kucuk boy olcak sekilde kesiyoruz hepsini kestikten sonra
ic hamuruda normal hamurdan biraz daha kalin olcak sekilde acip orta boy kalipla yuvarlaklar kesiyoruz
resimlerdede goruldugu gibi buyuk boy hamurun uzerine renkli hamuru koyup en uzerine yine kucuk boy dis hamurdan koyup bunun uzerini capraz sekilde bicakla ciziyoruz.
renkli hamurun kenarlarindan kalanla uzun yuvarlak yapip en uzerine uzunca yerlestirip iki kenarlarini uste yapistiriyoruz yine kenarlardan kalan hamurla kucucuk yuvarlak parca kesip birbirine yapıstirdigimiz yerin uzerine koyup uzerine renkli hamurdan nokta seklinde uzerine koyup
tenpsinin altina yagli kagit koyup  hepsini uzerine dizip onceden isitilmis firinda 15-20 dk kadar bekletiyoruz kurabiyelerin rengi degismeden cikariyoruz ve sogumaya birakiyoruz.
en son uzeri icin balin uzerine cok az sicak su damlatip surulcek kivama geldikten sonra kurabiyelerin uzerine surup kagit kaliplara koyup servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder