25 Temmuz 2013 Perşembe

KOZALAK PASTA MALZEMELERİ:(26 adet çıkıyor)

Fotoğraf: KOZALAK PASTA MALZEMELERİ:(26 adet çıkıyor)
• 300 gr.çikolatalı pirinç patlagı
• 1 su bardagı ceviz
• 2 avuç kavrulmuş susam(biz hazırlayacagız)
• 125 gr.terayag veya margarin
...• 2 yemek kaşıgı kakao
• 4 yemek kaşıgı bal
• 2 yemek kaşıgı pudra şekeri
Bu miktarlarla yaparsanız 26 adet kozalak çıkıyor eger size fazla geldiyse oranları düşürebilirsiniz.İlk önce susamı hiç yag koymadıgımız teflon tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.Sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde tereyagı,kakaoyu,pudra şekerini kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan indirdikten sonra içine pirinç patlagını,susamı,balı ve cevizi ekliyoruz.Evde kullandıgınız plastik ve üstü çıkabilen limonlugun arka kısmını hafif sıvıyag ile yaglıyoruz ve karışımdan bir miktar koyuyoruz.Şeklini aldıktan sonra çıkarıyor ve tepsiye diziyoruz.Üstüne soguduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.


• 300 gr.çikolatalı pirinç patlagı
• 1 su bardagı ceviz
• 2 avuç kavrulmuş susam(biz hazırlayacagız)
• 125 gr.terayag veya margarin
...• 2 yemek kaşıgı kakao
• 4 yemek kaşıgı bal
• 2 yemek kaşıgı pudra şekeri
Bu miktarlarla yaparsanız 26 adet kozalak çıkıyor eger size fazla geldiyse oranları düşürebilirsiniz.İlk önce susamı hiç yag koymadıgımız teflon tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.Sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde tereyagı,kakaoyu,pudra şekerini kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan indirdikten sonra içine pirinç patlagını,susamı,balı ve cevizi ekliyoruz.Evde kullandıgınız plastik ve üstü çıkabilen limonlugun arka kısmını hafif sıvıyag ile yaglıyoruz ve karışımdan bir miktar koyuyoruz.Şeklini aldıktan sonra çıkarıyor ve tepsiye diziyoruz.Üstüne soguduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder