21 Temmuz 2013 Pazar

Marmelatlı Kurabiye

marmelatlı kurabiye tarifi 300x225 Marmelatlı Kurabiye Tarifi

  • 500 gram un
  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet küçük yumurta
  • 1 çay bardağı marmelat

  • Unu bir kaba koyun ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına margarini ve yumurtayı kırın ve onun üzerine toz fındığı, pudra şekerini ve kabartma tozunu koyun. Öncelikle havuzun içerisindeki yumurtayı ve margarini karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş kenarındaki unlu harcı çekerek yoğurun.
  • Hamur hazırlandıktan sonra tezgahınıza un serpin. Merdaneyle hamuru kurşun kalem kalınlığında açın.
  • 1 çay bardağı ağzı veya yuvarlak çemberle kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Geriye kalan hamurdan tepsiye dizdiğiniz kadar daha kesin. Son kestiklerinizi fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine koyacaksınız.
  • Koymadan önce yumurtayı çırpıp bir fırçayla üzerine sürün. Tepsideki hamurların üzerine yuvarlak halka hamurları yerleştirin.
  • 170 derecelik fırında pişirin.  Soğuduktan sonra içerisine dilediğiniz marmelat çeşitlerinden koyun.
  • Hamuru istediğiniz gibi kesip şekillendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder