25 Temmuz 2013 Perşembe
UN KURABİYESİ
1 paket katı yağ, oda sıcaklığında — tereyağı da kullanabilirsiniz
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-3 kaşık pudra şekeri
-4 kaşık buğday nişastası
-Alabildiği kadar un (4,5 – 5 bardak)
-1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo biçimine getirin ve bıçak aracılığı ile verev biçiminde kesin ve üzerine bıçak ile 2 çizik atın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder