3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 180 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş çikolata/kakao
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 180 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş çikolata/kakao
Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. İçine yumuşamış tereyağı ekleyip, 3 dakika kadar karıştırın. Şekeri ekleyip, 2 dakika kadar daha karıştırın. Birer birer yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilyayı da ekleyin. (Süreler hamur yapma makinesine göre verilmiş, ama biz elimizle yoğurabiliriz.)
Hamuru iki parçaya ayırın. Yarısını üstü kapalı bir kaba koyup, bir kenara koyun. İsterseniz benmari usulü eritilmiş bir kalıp çikolatayı, isterseniz de 2 çorba kaşığı kakaoyu hamura katıp, yoğurun. Koyu renkli bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru da 30 dakika dinlenmesi için üstü kapalı bir kapa koyup, kaldırın.
Ardından yukarıdaki adımları uygulayarak, iki renkli kurabiyeler elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder