25 Temmuz 2013 Perşembe

KARPUZ KURABİYE

Fotoğraf: KARPUZ KURABİYE
1 Türk kahve fincanı nişasta
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası(kırmzı yeşil)
çekirdek için çikolata yada çörek otu
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun büyük bir parçasına kırmızı diğer hamurumuzu da iki eşit parçaya ayırıp birini sade bırakıyoruz diğerine yeşil gıda boyası koyup yoğuyoruz(gıda boyaları kürdanın ucuyla konulacak az miktarda)kırmızı hamur uzun bir rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil ve sade olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. kırmızı ruloya önce sade olan hamur sarılır daha sonra en dışına da yeşil olan hamur sarıllır
. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. sonra Hamurdan ince dilimler kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. Çikolata parçalarından yada çörek otundan çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
not:gıda boyası kullanmak istemeyenler için kırmızı yerine pancarın suyunu sıkıp içine şeker atıp kaynatın 4-5çorba kaşığı kullnsanız bile rengini verecektir yeşil için ise un haline getirilmiş antep fıstığı yada ıspanak suyu kullnablrsnz


1 Türk kahve fincanı nişasta
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası(kırmzı yeşil)
çekirdek için çikolata yada çörek otu
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun büyük bir parçasına kırmızı diğer hamurumuzu da iki eşit parçaya ayırıp birini sade bırakıyoruz diğerine yeşil gıda boyası koyup yoğuyoruz(gıda boyaları kürdanın ucuyla konulacak az miktarda)kırmızı hamur uzun bir rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil ve sade olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. kırmızı ruloya önce sade olan hamur sarılır daha sonra en dışına da yeşil olan hamur sarıllır
. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. sonra Hamurdan ince dilimler kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. Çikolata parçalarından yada çörek otundan çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
not:gıda boyası kullanmak istemeyenler için kırmızı yerine pancarın suyunu sıkıp içine şeker atıp kaynatın 4-5çorba kaşığı kullnsanız bile rengini verecektir yeşil için ise un haline getirilmiş antep fıstığı yada ıspanak suyu kullnablrsnz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder