25 Temmuz 2013 Perşembe
Çıtırlı muska börek
8 kişilik
Pişirme Süresi:0 dk
Hazırlama Süresi:0 dk
Çıtırlı muska börek malzemeleri
2.5 su bardağı galeta unu
4 yufka
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 soğan
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Çıtırlı muska börek: Soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 2 dakika kavurun. Mercimek, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağı ile sütü karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine süt karışımından sürüp ikinci yufkayı üzerine yayın. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin ve her şeridin uç kısmına mercimekli harçtan yerleştirin. Muska şeklinde sarın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Börekleri sütlü harca batırıp galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün. Servis yapın.
Çıtırlı muska börek artık hazır, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder