25 Temmuz 2013 Perşembe
RENKLİ KÖFTE DİLİMLERİ
Malzemeler
750 gr. dana kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı köfte bahan
Tuz Karabiber
Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 adet karnabahar
50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar incecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı biber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder