21 Temmuz 2013 Pazar

Renkli Macaronlar



Malzeme :
  • 2 yumurta beyazı
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 fincan pudra şekeri
  • 6,5 çorba k.badem unu
  • 3 damla badem aroması   
     İç kreması için:
  • 113 gr. kuvertür çikolata
  • yarım su b. süt kremesı
  • 2 çorba k. tereyağı
Hazırlanışı :
Yumurta aklarını kar haline gelip kaptan ayrılmayacak kıvama gelene kadar çırpalım. Diğer tarafta pudra şekeri ile badem ununu rondoda karıştıralım. Yumurta aklarının üzerine bu karışımı ekleyip içine istediğimiz gıda boyasını da ekleyerek krema torbasına dolduralım. Ve tıpkı beze yapar gibi yağlı kağıt serilmiş firin tepsisine sıkalım.10 dakika üzerinin kurumasını bekleyip 150 derecede 10 veya 12 dakika pişirelim. Daha sonra iki makaronu aralarına eritilmiş çikolata sürerek yapıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder