25 Temmuz 2013 Perşembe
RENKLİ SALATA
1 kg haşlanmış patates
5 tane havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan
Yarım kırmızı lahana veya kırmızı pancar turşusu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Limon
Sıvıyağ
Yapılışı
Patatesler rendelenir ikiye ayrılır.Ayrılan patatesin yarısına maydonoz,soğan,karabiber,kırmızıbiber,tuz,sıvıyağ ve yarım limon suyu eklenir karıştıpılır.
Havuçlar rendelenir tavaya alınır,bir miktar sıvıyağ ilâve edilerek 2-3 dk sotelenir ocaktan alınır soğutulur.
Kırmızı lahana rendenin ince tarafıyla rendelenir tuz ve limon suyu ilave edilerek biraz ovulur.Ayrılan patates ve sıvıyağ ilave edilir karıştırılır. Kek kalıbının içine sitreç film serilir tabana kırmızı lahanalı patates karışım konur biraz üzerine bastırılır
Üzerine sotelenen havuç konur ve üzerine bastırarak yerleştirilir.
En son yeşilliklerle hazırlanan patates karışımı havucun üzerine alınır ve el ile bastırarak yerleştirilir buz dolabınvda 3-4 saat dinlendirilir servis tabağına ters çevrilir servis edilir. İstenirse üzerine servisten önce mısır serpip servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder