25 Temmuz 2013 Perşembe

İki renkli kurabiye

Fotoğraf: İki renkli kurabiye

Malzemeler:

1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)
1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında
2 bardak (500ml) toz şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı (25 ml) vanilya
4 bardak (1lt) un
1 tatlı kaşığı (5 ml) karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
not: aslı tarifte benmari usulü eritilmiş 125 gr bitter çikolata kullanılıyor.

Hazırlanması:

Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın.  Sade hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın. Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapın.  Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin.
Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin. Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeriti ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin. Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapın. (Uzun şeritlerle uğraşmak zor olduğu için ben uzun şeritleri keserek yaptım)
Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarın ve hemen buzdolabına kaldırın. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları yarım saat dolapta bekletin. (İsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler.)
Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.



Malzemeler:

1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)
1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında
2 bardak (500ml) toz şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı (25 ml) vanilya
4 bardak (1lt) un
1 tatlı kaşığı (5 ml) karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
not: aslı tarifte benmari usulü eritilmiş 125 gr bitter çikolata kullanılıyor.

Hazırlanması:

Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. Sade hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın. Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapın. Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin.
Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin. Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeriti ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin. Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapın. (Uzun şeritlerle uğraşmak zor olduğu için ben uzun şeritleri keserek yaptım)
Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarın ve hemen buzdolabına kaldırın. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları yarım saat dolapta bekletin. (İsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler.)
Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder