25 Temmuz 2013 Perşembe

KREM BRÜLE

Fotoğraf: KREM BRÜLE

cup" olarak belirtiğim ölçü 240 ml'lik bir su bardağıdır. Bir de bu ölçüler ile yaklaşık 6 küçük kasecik çıktı.

Malzemeler
2 cup krema (200 ml kutularda olanlardan kullandım)
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (vanilya esansı kullanmayın, aynı şey değil, ekstreniz yoksa yerine aynı ölçüde vanilin kullanın)
4 yumurta sarısı
1/4 cup pudra şekeri
ve biraz da üzeri için toz şeker
Yapılışı

Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Kremayı vanilya ekstresi ile küçük bir tencereye orta ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında 1 dakika kadar karıştırarak ocakta tutup kenara alın. Eğer vanilin kullanıyorsanız o halde kremayı ısıttıktan sonra ekleyin ve ocaktan alın. Kenarda 20 dakika kadar bekletin.

Diğer tarafta yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice beyazlaşana kadar mikserle çırpın.

Yumurtalı karışımı kenarda beklettiğiniz kremanın içine azar azar bir yandan da karıştırarak ekleyin. Tüm karışımı ekledikten sonra tekrar ocağa koyup orta ateşte koyulaşana kadar yani kaşığınızın sırtını kaplayacak bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

Karışımı, fırına dayanıklı minik cam kaselere paylaştırın. Kaseleri çukur bir fırın tepsisinin içine yerleştirin ve tepsinin içini, kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurup fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda krem brüle kaselerini hafifçe salladığınzda içinde kıpırdıyor olabilir, ancak soğuduğunda sertleşiyor.

Krem brüleler soğuduğunda buzdolabına koyup yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

Yemeden önce dolaptan çıkartın ve her birinin üzerine yaklaşık 1-2 çay kaşığı kadar şekeri serpiştirip üzerini kaplayın ve 2 dakika kadar bekletin. Kaseleri yinre çukur fırın tepsisine yerleştirin ve kaselerin etraflarına buz küpleri ile çevreleyin. Önceden ızgara konumunda ısıtılmış fırının üst refında yaklaşık 2-3 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Ya da alev tabancasıyla üstlerini karamelize edinceye kadar şekerleri eritin.



cup" olarak belirtiğim ölçü 240 ml'lik bir su bardağıdır. Bir de bu ölçüler ile yaklaşık 6 küçük kasecik çıktı.

Malzemeler
2 cup krema (200 ml kutularda olanlardan kullandım)
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (vanilya esansı kullanmayın, aynı şey değil, ekstreniz yoksa yerine aynı ölçüde vanilin kullanın)
4 yumurta sarısı
1/4 cup pudra şekeri
ve biraz da üzeri için toz şeker
Yapılışı

Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Kremayı vanilya ekstresi ile küçük bir tencereye orta ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında 1 dakika kadar karıştırarak ocakta tutup kenara alın. Eğer vanilin kullanıyorsanız o halde kremayı ısıttıktan sonra ekleyin ve ocaktan alın. Kenarda 20 dakika kadar bekletin.

Diğer tarafta yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice beyazlaşana kadar mikserle çırpın.

Yumurtalı karışımı kenarda beklettiğiniz kremanın içine azar azar bir yandan da karıştırarak ekleyin. Tüm karışımı ekledikten sonra tekrar ocağa koyup orta ateşte koyulaşana kadar yani kaşığınızın sırtını kaplayacak bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

Karışımı, fırına dayanıklı minik cam kaselere paylaştırın. Kaseleri çukur bir fırın tepsisinin içine yerleştirin ve tepsinin içini, kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurup fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda krem brüle kaselerini hafifçe salladığınzda içinde kıpırdıyor olabilir, ancak soğuduğunda sertleşiyor.

Krem brüleler soğuduğunda buzdolabına koyup yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

Yemeden önce dolaptan çıkartın ve her birinin üzerine yaklaşık 1-2 çay kaşığı kadar şekeri serpiştirip üzerini kaplayın ve 2 dakika kadar bekletin. Kaseleri yinre çukur fırın tepsisine yerleştirin ve kaselerin etraflarına buz küpleri ile çevreleyin. Önceden ızgara konumunda ısıtılmış fırının üst refında yaklaşık 2-3 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Ya da alev tabancasıyla üstlerini karamelize edinceye kadar şekerleri eritin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder