30 Temmuz 2013 Salı

GÜÇLÜ SAÇ DİPLERİ İÇİN


BUĞDAY çimini ezip, suyunu çıkarın. Bu suya zeytinyağı ekleyip, saç diplerinize sürün. Böylece saçınızın kuvvetli çıkmasını sağlamış olursunuz. 

Eşit orandan servi, biberi ye, ardıç, zeytinyağını (saçta boya varsa bir yumurta sarısı da) ekleyin. Karışımı saçınıza sürün. 

Saçınız dökülüyorsa 20 gram çörek otunu öğütüp, 20 gram susam yağı ve 10 defne yağı ile karıştırın. Saçınıza sürüp, bir havluyla sararak iki saat bekletin. 

Kırılan saçlar için


Malzemeler: 
Hindistancevizi yağı
Misket limonu suyu
Yapılışı:
Haftada iki kez, misket limonu suyuyla karıştırdığınız hindistancevizi yağını saçlarınıza sürün. 

Dökülen saçlar için


Aşağıdaki malzemeler tek bir maske için değil, farklı maskelerde kullanılmak üzeredir. Bu nedenle yapılışları okursanız, her birinin ayrı maskeler olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler:
Zeytinyağı
Bal
Tarçın
2 yumurta
Alfalfa
Ispanak
Kişniş
Badem yağı
Öncelikle yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin bir diyetle beslenin.
Yapılışı: 

Maske 1: Zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırarak bir macun hazırlayın. Bunu saç derisine masaj yaparak yedirin ve 15 dakika tutun. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Haftada 3-4 kez tekrarlayın. 

Saçları uzatmak için: Her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. Bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar. 
Maske 2: Günde 2-3 kez saç derisine badem yağı sürün. Bu saçlarınızın daha fazla dökülmesini engeller. 

SAÇ DÖKÜLMELERİNE KARŞI LAVANTA KÜRÜ :


Evde Saç Bakımı

Saç dökülmesine karşı uygulaması oldukça kolay olan bitkisel kür önermekteyim. Bu kürü evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Lavantanın doğru türü en etkili olanıdır. 
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz. 

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız. 

Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce yeşil sabun veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır. 

SAÇLARDAKİ KEPEKLER İÇİN ISIRGANOTU KÜRÜ :



Eğer, saçlarınızda kepek var ise veya saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, bunun için çözüm ısırgandır. 
Saçlarınızdaki kepeği geçirmekte zorlanıyor ve şampuanla da geçiremiyorsanız, veya şampuana alerjiniz var ise, mükemmel destekleyici bitkisel kür ile kısa zamanda saçlarınızdaki inatçı kepekleri yok edebilirsiniz. Burada önerilen destekleyici kür ısırganın doğru türüdür. 
Bu bitkinin kullanım süresi yaklaşık 1.5 aydır. Bir kürlük miktar 1.5 ay kullanılır ve yaklaşık 75 g dır.

EVDE YAPILABİLECEK SAÇ KREMİ TARİFİ



Kendi saç kreminizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Saç kremleri saç bakımı için son derece önelidir. Özellikle saçları çok sert olanlar veya saçları çabuk kırılanlar bu tarifimizi deneyebilirler. Yapması ve uygulaması oldukça kolay. Nasıl mı? 

GEREKLİ MALZEMELER : 

1 tatlı kaşığı ceviz yağı 
2 tatlı kaşığı biberiye yağı 
1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 yumurta sarısı 

YAPIMI VE UYGULAMA ŞEKLİ : 

Bütün malzemeleri karıştırılıp saç diplerine masaj yaparak sürülür.15 dk. bekletilir. Kuruduktan sonra şampuan sürülüp yıkanır. 

NOT : Küçük bir hatırlatmayı da yapmadan geçmeyelim. Yağlı saçlara ısırgan tohumlu şampuan kuru saçlara aleoveralı şampuan önerilir.

BAL İLE SAÇ BAKIMI



Evde saç bakımı yapmak hiç de zor bir iş değil. Size iki ayrı kür önermek istiyorum. Bu kürler evde kolayca hazırlanabilecek ve saç bakımında oldukça etkili olabilecek kürler ;

1. KÜR : 

SAÇ PARLATICI BAL MASKESİ : 
1 çay kaşığı balı, 4 bardak sıcak suda eritin. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra hazırlamış olduğunuz suyu saçlarınızın dibine çok fazla değdirmeden uçlarına doğru uygulayın. Daha sonra durulama yapmadan saçlarınızı kurutun. Parlaklığı görünce şaşıracaksınız .

2. KÜR : 

BAL İLE EVDE YAPILABİLECEK SAÇ BAKIM KREMİ : 

1/2 fincan balı 1/4 fincan saf zeytinyağı ile karıştırın. Saçlarınız normal kuruluktaysa yalnızca 1 yemek kaşığı yağ katın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra başınıza bir bone takıp yarım saat bekleyin. Saçlarınız şampuanla yıkadıktan sonra durulayın. Kuru saçlarınızın canlanıp parladığını göreceksiniz.

PARLAK VE KEPEKSİZ SAÇLAR İÇİN ISIRGANOTU KÜRÜ 

GEREKLİ MALZEMELER :

4-5 gr ısırgan otu, 750 (3 su bardağı) ml su,

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : 
Bir tutam kadar yani 4-5 gr ısırgan otunu (Isırgan otunu kuru veya taze olarak kullanabilirsiniz. ) 750 ml kaynamakta olan suda 4 dakika hafif ateşte haşlayınız. Soğuduktan sonra süzünüz. Eğer saçlarınız temiz ise ısırgan otu suyu ile yıkayınız. Yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile yıkayıp kurulayınız. Eğer saçınız kirli ise önce şampuan veya sabunla yıkayınız. Daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyunu saçlarınıza yarım saat etki ettiriniz ve sadece suyla yıkayıp kurulayınız. Bu uygulama ile saçlarınıza, canlılık, parlaklık kazandırmış olursunuz. Aynı zamanda kepeklenmeyi de önlemiş olursunuz.

Kuru saçlar için



Malzemeler: 
Bir çorbakaşığı bal
Yarım fincan tam yağlı süt 


Yapılışı: 
Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın.

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Ev Yapımı Krema Tarifi




Bu kremaya şeker eklerseniz pastalarda krema olarak kullanabilirsiniz, ama şeker yerine azıcık tuz eklerseniz makarnalarda yada süt kreması şeklinde çorbalarda kullanablirsiniz.

Malzemeler ;

- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı şeker yada 1 tatlı kaşığı tuz

Ev Yapımı Krema Tarifi ;

- Unu, sütü ve şeker yada tuzu ekleyip yüksek devirde iyice karışana kadar çırpıyorum.Mikrodalgamı 600 wattta 3 dakikayı ayarlıyorum.

- Kremam hazır. Afiyet olsun.

Yemek Kreması

Malzemeler; Bir su bardağı (200 ml) tam yağlı pastörize inek sütü 1 çorba kaşığı (25 gram) “elenmiş” un 1 tatlı kaşığı (5 gram) rafine sofra tuzu Hazırlanışı; Son derece pratik bir biçimde hazırlanan yemek kreması için tek yapmanız gereken; 200 ml tam yağlı pastörize inek sütünü, 25 gram elenmiş unu ve 5 gram rafine sofra tuzunu derince bir kapta mikser yardımıyla karıştırmak… Mikserinizi en yüksek devire ayarlayarak tüm malzeme homojen bir karışım haline gelinceye kadar 20-30 saniye karıştırın. Koyu bir kıvam alan karışımı, 600 Watta ayarladığınız mikrodalga fırında yaklaşık olarak 3 dakika boyunca pişirin. 3 dakikanın sonunda kullanıma hazır hale gelen yemeklik kremanızı doğrudan çorbanıza ya da makarna sosunuza ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan ev yapımı kremanın içinde herhangi bir katkı maddesi olmadığından uzun sürede bozulmadan dayanamayacağından, hazırlandıktan sonra bekletmeden kullanmanızda yarar var. Tarif zaten çok kısa süre içinde yemeklik kremanızın hazır hale gelmesini sağladığından, ihtiyaç duyduğunuzda yemeklik kremanızı hemen hazırlayarak taze taze kullanabilirsiniz. Son olarak; mikrodalga fırın ile klasik bir fırının “çalışma prensibi birbirinden oldukça farklı olduğundan”, tarifin mikrodalga fırın kullanımını esas alarak verildiğinin unutulmamasında yarar var…

Meyveli Cheese Cake




26 cm'lik kelepçeli kek kalıbı için uygun 

Malzemeler: 
50 gr tereyağı 
2 paket Burçak Bisküvi 
2 yemek kaşığı su 
200 gr labne peyniri 
200 gr yoğurt 
200 gr toz şeker 
2 yumurta 
2 yemek kaşığı un 
1 limon (eğer bulabilirseniz 1 lime) 
1 paket şekerli vanilin (eğer bulabilirseniz dr.oetker in minik tüpler içerisinde satılan vanilyalarından) 

1 paket tart jölesi
çilek 
kivi 


Alt Tabanın Yapılışı: 

2 paket Burçak bisküvisini rondodan geçirip un kıvamına getiriyoruz. 
Un gibi olmuş bisküvi tozunun üzerine 50 gr oda sıcaklığında tereyağımızı koyup iki yemek kaşığı da su ekledikten sonra bir güzel yoğurup daha sonra chesse cake'imizin tabanını oluşturacak hamur haline getiriyoruz. 
Bu hazırladığımız hamuru kelepçeli kalıbın içine yayıyoruz, kalıbımızı dinlenmesi ve kıvam tutması için buz dolabına kaldırıyoruz. 
limonun kabuğunu rendeliyoruz, içinin suyunu sıkıyoruz (eğer lime kullanıyorsanız yarım normal limon suyu da eklemek isteyebilirsiniz). 

Labne, yoğurt, toz şeker, limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı bir kapta 1 - 2 dakika kadar mixer ile çırpıyoruz, içine 2 yumurtayı ekleyip 2 dakika kadar daha çırpıyoruz. Son olarak 2 kaşık unumuzu da karışıma kattıktan sonra el çırpıcısı ile unu hamura yediyoruz. Elde edilmesi gereken hamur normal bir kek hamurundan daha sıvı olmalı.

Dolapta yarım saat kırk beş dakika kadar dinlenmiş kek tabanının üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına koyabilirsiniz, yaklaşık 20 - 25 dakikada pişiyor. 

Ilındıktan sonra meyvelerle istediğiniz şekilde süslediğiniz kekin üzerine tarifine göre hazırladığınız tart jölesini dökebilirsiniz 


Cheese Cake 2


Malzemeler:
  • Kelepçeli pasta kalıbı
  • 2 su bardağı iyice öğütülmüş Graham cracker (Türkiye için yulafli biskuvi kullanılabilir)
  • 1/2 cay kaşığı tarçın
  • çubuk tereyağı (125 gr)
İçine:
  • 2 paket cream cheese (450gr. kadar) / (Türkiye için labne peyniri?)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon rendesi, ince rendelenmiş
  • 1 kutu sour cream (süzme yoğurt gibi bir sut urunu, daha yağlıca. Eğer bulamazsanız koymadan da güzel bir cheesecake elde edebilirsiniz.) 

Yapılışı:
Tart hamuru hazırlamak için:
  1. erimiş yağı, öğütülmüş bisküvileri ve tarçını bir kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli pasta kalıbınıza dokun.
  2. Bir yemek kaşığı yardımı ile düzleyip bastırın. Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın.
  3. İçini hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
İçini hazırlamak için:
  1. Oda ısısına getirilmiş, yumuşak cream cheese'i düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın pütürlüğü gidene kadar.
  2. Yavaş yavaş tozşekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar.
  3. Yanlarda kalan creamcheese varsa arada kaşıkla sıyırın.
  4. Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin.
  5. Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın.
  6. Sour cream i ekleyin.
  7. Karışım iyi karışmış ama aşırı çırpılmamış olmalı. Çok karıştığı zaman hava kabarcıkları oluştuğu için kabarırken çatlayıp sönmesine sebep olabilir.
  8. Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın.
  9. Kalıbınızı alt tarafından alüminyum folyo ile sarin iyice yan duvarlara kadar.
  10. Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.
  11. Bu şekilde önceden işitilmiş 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
  12. Cheesecakemin orta kısmi hala sallanıyor (cıvık) olmalı, soğuduktan sonra sertleşecektir. Daha fazla pişirmeyin.
  13. Bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
  14. Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin.
  15. Arzuya göre sadede yenebilir. Ancak sosluda güzel oluyor.

Cheese Cake

Tabanı;
  • 1.5 paket Ülker başak büskivi
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
Tereyağını eritip büskivileri ve fındıkları rondodan geçir hepsini harmanla.
22 cm lik kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip koy.
Malzemeyi kek kalıbının altına ve kenarlarına elinizle bastırarak döşe. Buzdolabına koy.
Fırını 175 dereceye ısıt.
Krema malzemesi
1.) 2 paket (400 gr) labne peyniri
2.) 1 kutu krema
3.) 3/4 sb şeker (şeker oranını kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.)
4.) 2 yemek kaşığı nişasta
5.) 1 paket vanilya
6.) 1 limonun suyu
7.) 1 limon kabuğu
8.) 3 yumurta
Kremanın yapılışı
Labne peyniri ve şekeri çırp. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekle. Biraz daha çırp. (Kek gibi uzun süre çırpmıyoruz.) yumurtaları teker teker kırıp teker teker karıştır. Buzdolabındaki kek kalıbına kremayı boşalt. Kalıbın altına büyük bir alüminyum folyo serip etrafını kapla ve içinde iki parmak su olan fırın tepsisinin içine oturt.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişir. Pişme süresini ısı derecesini düşürerek de tanamlayabilirsiniz.
Fırının kapağı yarı açık olacak şekilde soğumasını bekliyoruz.
Sosu
  • 1 limonun suyu 
  • 1 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı şeker
Sosun Yapılışı
Portakal ve limonu sıkıp bir bardağa koy. Üzerini suyla tamamlayarak 1.5 su bardağına tamamla. Bütün malzemeyi küçük bir tencereye al ve cırpma telıyle karıştıra karıştıra pisır. Koyu olacak olursa bır mıktar su ılavesıyle acabılırsınız. Sosun kabuk bağlamaması için kek bir yandan soguyana kadar ara ara sosu karıştır. Keki fırından çıkar ve sosu üzerine dök. Buzdolabına kaldır. Üzeri tamamen soğuyana açık kalsın. Sonra üzerini örtebilirsiniz. Ertesi gün servis yapabilirsiniz.

EV YAPIMI CHEESECAKE



2 paket eti burçak bisküvi dikdörtgen şeklinde olan (2.5 pakette olabilir )
yarım paket tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
200 gr labne 
1 paket krema

Üstü için 
Vişne suyu
şeker
Ayıklanmış vişne 
2 çorba kaşığı nişasta

25 Temmuz 2013 Perşembe

RENKLİ KÖFTE DİLİMLERİ

Fotoğraf: RENKLİ KÖFTE DİLİMLERİ

Malzemeler

750 gr. dana kıyma

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı köfte bahan

Tuz Karabiber

Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için:

4 adet közlenmiş kırmızı biber

1/2 adet karnabahar

50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.



Malzemeler

750 gr. dana kıyma

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı köfte bahan

Tuz Karabiber

Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için:

4 adet közlenmiş kırmızı biber

1/2 adet karnabahar

50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.

UN KURABİYESİ

Fotoğraf: UN KURABİYESİ

1 paket katı yağ, oda sıcaklığında — tereyağı da kullanabilirsiniz
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-3 kaşık pudra şekeri
-4 kaşık buğday nişastası
-Alabildiği kadar un (4,5 – 5 bardak)
-1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo biçimine getirin ve bıçak aracılığı ile verev biçiminde kesin ve üzerine bıçak ile 2 çizik atın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.



1 paket katı yağ, oda sıcaklığında — tereyağı da kullanabilirsiniz
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-3 kaşık pudra şekeri
-4 kaşık buğday nişastası
-Alabildiği kadar un (4,5 – 5 bardak)
-1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo biçimine getirin ve bıçak aracılığı ile verev biçiminde kesin ve üzerine bıçak ile 2 çizik atın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.

GAVURDAĞI SALATASI

Fotoğraf: GAVURDAĞI SALATASI

MALZEMELER

3 orta boy domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 orta boy soğan
1/2 demet nane
1/2 demet maydanoz
3-4 sivribiber
50 gr ceviz ( iri dövülmüş )
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Sivribiberlerin çekirdek yataklarını temizleyip ince ince doğranır. Soğanı küçük küp şeklinde doğranır. Maydanozu ve naneyi ince doğrayalım. Zeytinyağı, nar ekşisi, tuzu ve kırmızıbiberi bir kapta çırparak, salata harcına ekleyip karıştırılır. Salatayı servis tabağına alıp üzerine iri dövülmüş ceviz serperek servis yapalım.


MALZEMELER

3 orta boy domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 orta boy soğan
1/2 demet nane
1/2 demet maydanoz
3-4 sivribiber
50 gr ceviz ( iri dövülmüş )
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içine domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Sivribiberlerin çekirdek yataklarını temizleyip ince ince doğranır. Soğanı küçük küp şeklinde doğranır. Maydanozu ve naneyi ince doğrayalım. Zeytinyağı, nar ekşisi, tuzu ve kırmızıbiberi bir kapta çırparak, salata harcına ekleyip karıştırılır. Salatayı servis tabağına alıp üzerine iri dövülmüş ceviz serperek servis yapalım.

ÇİKOLATALI KURABİYE

Fotoğraf: ÇİKOLATALI KURABİYE

200 gr.un
 100 gr.fecola
 20  gr.kakao
 80  gr.margarin
 120 gr. şeker
 1   yumurta
 1   paket Vanilya
 2   tatlı Kaşığı Kuru Maya
 Süt
 Tuz

 HAZIRLANIŞI

Un, nişasta, kakao, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, 80 gr. küp küp kesilip, yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım  saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin, yağlayın. Üzerine  kurabiyeleri dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişirin.



200 gr.un
100 gr.fecola
20 gr.kakao
80 gr.margarin
120 gr. şeker
1 yumurta
1 paket Vanilya
2 tatlı Kaşığı Kuru Maya
Süt
Tuz

HAZIRLANIŞI

Un, nişasta, kakao, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, 80 gr. küp küp kesilip, yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin, yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişirin.

MUHALLEBİLİ KURABİYE

Fotoğraf: MUHALLEBİLİ KURABİYE


250 gr margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1,5 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
üzeri için yeteri kadar pudra şekeri,
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle süt, un ve şekeri iyice çırpıp ocağa alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak koyu kıvamlı muhallebi yapın. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakın.

Diğer taraftan hamuru için; oda ısındaki margarini yoğurdu ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışamayan kulan memesi kıvamında hamur yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp ılıyan avuç içinizle çay tabağı kadar açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar ılıyan koyu kıvamlı muhallebiden koyup ya yuvarlak bir şekilde yada yarım ay şeklinde ( klasik poğaça kapatır gibi) kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış ısıt1lmış 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.  (Kurabiyeler çok kızarmayacak biraz pembeleşmeleri yeterli)Kurabiyeri fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıyınca üzerine bol bol pudra şekeri eleyin…




250 gr margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1,5 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
üzeri için yeteri kadar pudra şekeri,
HAZIRLANIŞI:

Öncelikle süt, un ve şekeri iyice çırpıp ocağa alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak koyu kıvamlı muhallebi yapın. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip ılımaya bırakın.

Diğer taraftan hamuru için; oda ısındaki margarini yoğurdu ve pudra şekerini iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışamayan kulan memesi kıvamında hamur yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp ılıyan avuç içinizle çay tabağı kadar açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar ılıyan koyu kıvamlı muhallebiden koyup ya yuvarlak bir şekilde yada yarım ay şeklinde ( klasik poğaça kapatır gibi) kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış ısıt1lmış 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. (Kurabiyeler çok kızarmayacak biraz pembeleşmeleri yeterli)Kurabiyeri fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Ilıyınca üzerine bol bol pudra şekeri eleyin…

RENKLİ SALATA

Fotoğraf: RENKLİ SALATA

1 kg haşlanmış patates
5 tane havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan
Yarım kırmızı lahana veya kırmızı pancar turşusu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Limon
Sıvıyağ
 Yapılışı
 Patatesler rendelenir ikiye ayrılır.Ayrılan patatesin yarısına maydonoz,soğan,karabiber,kırmızıbiber,tuz,sıvıyağ ve yarım limon suyu eklenir karıştıpılır.
Havuçlar rendelenir tavaya alınır,bir miktar sıvıyağ ilâve edilerek 2-3 dk sotelenir ocaktan alınır soğutulur.
Kırmızı lahana rendenin ince tarafıyla rendelenir tuz ve limon suyu ilave edilerek biraz ovulur.Ayrılan patates ve sıvıyağ ilave edilir karıştırılır. Kek kalıbının içine sitreç film serilir tabana kırmızı lahanalı patates karışım konur biraz üzerine bastırılır
Üzerine sotelenen havuç konur ve üzerine bastırarak yerleştirilir.
En son yeşilliklerle hazırlanan patates karışımı havucun üzerine alınır ve el ile bastırarak yerleştirilir buz dolabınvda 3-4 saat dinlendirilir servis tabağına ters çevrilir servis edilir. İstenirse üzerine servisten önce mısır serpip servis edilir.



1 kg haşlanmış patates
5 tane havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan
Yarım kırmızı lahana veya kırmızı pancar turşusu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Limon
Sıvıyağ
Yapılışı
Patatesler rendelenir ikiye ayrılır.Ayrılan patatesin yarısına maydonoz,soğan,karabiber,kırmızıbiber,tuz,sıvıyağ ve yarım limon suyu eklenir karıştıpılır.
Havuçlar rendelenir tavaya alınır,bir miktar sıvıyağ ilâve edilerek 2-3 dk sotelenir ocaktan alınır soğutulur.
Kırmızı lahana rendenin ince tarafıyla rendelenir tuz ve limon suyu ilave edilerek biraz ovulur.Ayrılan patates ve sıvıyağ ilave edilir karıştırılır. Kek kalıbının içine sitreç film serilir tabana kırmızı lahanalı patates karışım konur biraz üzerine bastırılır
Üzerine sotelenen havuç konur ve üzerine bastırarak yerleştirilir.
En son yeşilliklerle hazırlanan patates karışımı havucun üzerine alınır ve el ile bastırarak yerleştirilir buz dolabınvda 3-4 saat dinlendirilir servis tabağına ters çevrilir servis edilir. İstenirse üzerine servisten önce mısır serpip servis edilir.

İki renkli kurabiye

Fotoğraf: İki renkli kurabiye

Malzemeler:

1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)
1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında
2 bardak (500ml) toz şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı (25 ml) vanilya
4 bardak (1lt) un
1 tatlı kaşığı (5 ml) karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
not: aslı tarifte benmari usulü eritilmiş 125 gr bitter çikolata kullanılıyor.

Hazırlanması:

Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın.  Sade hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın. Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapın.  Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin.
Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin. Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeriti ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin. Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapın. (Uzun şeritlerle uğraşmak zor olduğu için ben uzun şeritleri keserek yaptım)
Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarın ve hemen buzdolabına kaldırın. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları yarım saat dolapta bekletin. (İsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler.)
Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.



Malzemeler:

1 paket kakao, 50 ya da 100 gr (arzuya göre)
1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında
2 bardak (500ml) toz şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı (25 ml) vanilya
4 bardak (1lt) un
1 tatlı kaşığı (5 ml) karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
not: aslı tarifte benmari usulü eritilmiş 125 gr bitter çikolata kullanılıyor.

Hazırlanması:

Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. Sade hamuru 2 yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açın. Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapın. Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin.
Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin. Yağlı kağıt üzerinde 2 vanilyalı şeriti ve 1 kakaolu şeriti birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yanyana koyun. Kalan bir yumurtayı bir kasede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe itin. Üst kata 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün. Böylece 6 kat yapın. (Uzun şeritlerle uğraşmak zor olduğu için ben uzun şeritleri keserek yaptım)
Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarın ve hemen buzdolabına kaldırın. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları yarım saat dolapta bekletin. (İsterseniz bu halde 4 gün bekleyebilirler.)
Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

KREM BRÜLE

Fotoğraf: KREM BRÜLE

cup" olarak belirtiğim ölçü 240 ml'lik bir su bardağıdır. Bir de bu ölçüler ile yaklaşık 6 küçük kasecik çıktı.

Malzemeler
2 cup krema (200 ml kutularda olanlardan kullandım)
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (vanilya esansı kullanmayın, aynı şey değil, ekstreniz yoksa yerine aynı ölçüde vanilin kullanın)
4 yumurta sarısı
1/4 cup pudra şekeri
ve biraz da üzeri için toz şeker
Yapılışı

Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Kremayı vanilya ekstresi ile küçük bir tencereye orta ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında 1 dakika kadar karıştırarak ocakta tutup kenara alın. Eğer vanilin kullanıyorsanız o halde kremayı ısıttıktan sonra ekleyin ve ocaktan alın. Kenarda 20 dakika kadar bekletin.

Diğer tarafta yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice beyazlaşana kadar mikserle çırpın.

Yumurtalı karışımı kenarda beklettiğiniz kremanın içine azar azar bir yandan da karıştırarak ekleyin. Tüm karışımı ekledikten sonra tekrar ocağa koyup orta ateşte koyulaşana kadar yani kaşığınızın sırtını kaplayacak bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

Karışımı, fırına dayanıklı minik cam kaselere paylaştırın. Kaseleri çukur bir fırın tepsisinin içine yerleştirin ve tepsinin içini, kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurup fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda krem brüle kaselerini hafifçe salladığınzda içinde kıpırdıyor olabilir, ancak soğuduğunda sertleşiyor.

Krem brüleler soğuduğunda buzdolabına koyup yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

Yemeden önce dolaptan çıkartın ve her birinin üzerine yaklaşık 1-2 çay kaşığı kadar şekeri serpiştirip üzerini kaplayın ve 2 dakika kadar bekletin. Kaseleri yinre çukur fırın tepsisine yerleştirin ve kaselerin etraflarına buz küpleri ile çevreleyin. Önceden ızgara konumunda ısıtılmış fırının üst refında yaklaşık 2-3 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Ya da alev tabancasıyla üstlerini karamelize edinceye kadar şekerleri eritin.



cup" olarak belirtiğim ölçü 240 ml'lik bir su bardağıdır. Bir de bu ölçüler ile yaklaşık 6 küçük kasecik çıktı.

Malzemeler
2 cup krema (200 ml kutularda olanlardan kullandım)
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (vanilya esansı kullanmayın, aynı şey değil, ekstreniz yoksa yerine aynı ölçüde vanilin kullanın)
4 yumurta sarısı
1/4 cup pudra şekeri
ve biraz da üzeri için toz şeker
Yapılışı

Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Kremayı vanilya ekstresi ile küçük bir tencereye orta ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında 1 dakika kadar karıştırarak ocakta tutup kenara alın. Eğer vanilin kullanıyorsanız o halde kremayı ısıttıktan sonra ekleyin ve ocaktan alın. Kenarda 20 dakika kadar bekletin.

Diğer tarafta yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice beyazlaşana kadar mikserle çırpın.

Yumurtalı karışımı kenarda beklettiğiniz kremanın içine azar azar bir yandan da karıştırarak ekleyin. Tüm karışımı ekledikten sonra tekrar ocağa koyup orta ateşte koyulaşana kadar yani kaşığınızın sırtını kaplayacak bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

Karışımı, fırına dayanıklı minik cam kaselere paylaştırın. Kaseleri çukur bir fırın tepsisinin içine yerleştirin ve tepsinin içini, kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurup fırına sürün. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda krem brüle kaselerini hafifçe salladığınzda içinde kıpırdıyor olabilir, ancak soğuduğunda sertleşiyor.

Krem brüleler soğuduğunda buzdolabına koyup yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

Yemeden önce dolaptan çıkartın ve her birinin üzerine yaklaşık 1-2 çay kaşığı kadar şekeri serpiştirip üzerini kaplayın ve 2 dakika kadar bekletin. Kaseleri yinre çukur fırın tepsisine yerleştirin ve kaselerin etraflarına buz küpleri ile çevreleyin. Önceden ızgara konumunda ısıtılmış fırının üst refında yaklaşık 2-3 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Ya da alev tabancasıyla üstlerini karamelize edinceye kadar şekerleri eritin.

DEĞİŞİK BİR YUMURTA TARİFİ

Fotoğraf: DEĞİŞİK BİR YUMURTA TARİFİ

Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan yumurta için bugün size farklı bir pişirme ve sunum tarifi vereceğiz.

Büyükçe bir dolmalık biberi 3 cm yüksekliğinde enlemesine kesin. Hafifçe yağladığınız tavaya yerleştirin. Kestiğiniz biberin içerisine sığacak büyüklükteki bir domatesten de yine enlemesine ince bir dilim kesip biberin içerisine yerleştirin. Domatesin üzerine de isteğinize bağlı olarak ince bir kaşar ya da beyaz peynir dilimi koyun.

Kısık ateşte pişirmeye başlayın. 3-5 dakika sonra üzerine yumurtanızı kırın. Yumurtanın pişme süresini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Spatula yardımı ile tabağa alıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan yumurta için bugün size farklı bir pişirme ve sunum tarifi vereceğiz.

Büyükçe bir dolmalık biberi 3 cm yüksekliğinde enlemesine kesin. Hafifçe yağladığınız tavaya yerleştirin. Kestiğiniz biberin içerisine sığacak büyüklükteki bir domatesten de yine enlemesine ince bir dilim kesip biberin içerisine yerleştirin. Domatesin üzerine de isteğinize bağlı olarak ince bir kaşar ya da beyaz peynir dilimi koyun.

Kısık ateşte pişirmeye başlayın. 3-5 dakika sonra üzerine yumurtanızı kırın. Yumurtanın pişme süresini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Spatula yardımı ile tabağa alıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

SULTAN SARMASI

Fotoğraf: SULTAN SARMASI
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun


4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun

KARPUZ KURABİYE

Fotoğraf: KARPUZ KURABİYE
1 Türk kahve fincanı nişasta
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası(kırmzı yeşil)
çekirdek için çikolata yada çörek otu
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun büyük bir parçasına kırmızı diğer hamurumuzu da iki eşit parçaya ayırıp birini sade bırakıyoruz diğerine yeşil gıda boyası koyup yoğuyoruz(gıda boyaları kürdanın ucuyla konulacak az miktarda)kırmızı hamur uzun bir rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil ve sade olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. kırmızı ruloya önce sade olan hamur sarılır daha sonra en dışına da yeşil olan hamur sarıllır
. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. sonra Hamurdan ince dilimler kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. Çikolata parçalarından yada çörek otundan çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
not:gıda boyası kullanmak istemeyenler için kırmızı yerine pancarın suyunu sıkıp içine şeker atıp kaynatın 4-5çorba kaşığı kullnsanız bile rengini verecektir yeşil için ise un haline getirilmiş antep fıstığı yada ıspanak suyu kullnablrsnz


1 Türk kahve fincanı nişasta
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası(kırmzı yeşil)
çekirdek için çikolata yada çörek otu
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun büyük bir parçasına kırmızı diğer hamurumuzu da iki eşit parçaya ayırıp birini sade bırakıyoruz diğerine yeşil gıda boyası koyup yoğuyoruz(gıda boyaları kürdanın ucuyla konulacak az miktarda)kırmızı hamur uzun bir rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil ve sade olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. kırmızı ruloya önce sade olan hamur sarılır daha sonra en dışına da yeşil olan hamur sarıllır
. Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. sonra Hamurdan ince dilimler kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. Çikolata parçalarından yada çörek otundan çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
not:gıda boyası kullanmak istemeyenler için kırmızı yerine pancarın suyunu sıkıp içine şeker atıp kaynatın 4-5çorba kaşığı kullnsanız bile rengini verecektir yeşil için ise un haline getirilmiş antep fıstığı yada ıspanak suyu kullnablrsnz

Yoğurtla Dondurulmuş Çilek

Fotoğraf: Yoğurtla dondurulmuş çilek

CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK

Fotoğraf: CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
Malzemeler;
*2 su bardağı kıyılmış ceviz
*1,5 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıcak su
*150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı+3 çorba kaşığı toz şeker
*3 paket vanilya ( Ben 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya kullandım )
*7 adet yumurta ( ben 5 adet kullandım )
*Yarım paket kabartma tozu
NOT; ben orjinal tariften farklı olarak yukarıdaki malzemeler 1 su bardağı kadar un ekledim.
Üstü için;
*1,5 su bardağı pudra şekeri
*3 kahve fincanı limon suyu
*1 su bardağı hindistan cevizi
NOT;Üstü için burada yazdığım malzemeler Sofra Dergisinde yer alan malzemelerdir. Ancak ben üst için bu malzemeleri kullanmadım. Ben 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırptıktan sonra içine 1 su bardağı hindistan cevizi katıp karıştırdım. Ve en üste ise süsleme çikolatalardan serptim. Siz isterseniz orjinal tarifi isterseniz de benim yaptığımı uygulayabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI;
1.Haşhaşı 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 10 dk. kadar pişirin.
2.Tereyağı,, şeker, sıvı vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın.
3. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Beyazı kar gibi oluncaya kadar çırpmanız gerekiyor.
4.Yumurta sarılarını şekerli karışıma katın ve çırpın. sonrasında ceviz, un ve kabartma tozunu ve en son haşhaşı ekleyin.
5.Karışıma en son kar halindeki yumurta aklarını ekleyin ve hafif hafif karıştırın.
5.Kek karışımını yağlanmış kare borcama dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. ( Herkesin fırını farklı pişirebilir. Bu sebeple pişip pişmediğini kontrol edin)
Kek soğuduktan sonra ister orjinal tarifteki gibi istersenizde benim yaptığım gibiglazür hazırlayarak kekin üstüne yayın. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Malzemeler;
*2 su bardağı kıyılmış ceviz
*1,5 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıcak su
*150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı+3 çorba kaşığı toz şeker
*3 paket vanilya ( Ben 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya kullandım )
*7 adet yumurta ( ben 5 adet kullandım )
*Yarım paket kabartma tozu
NOT; ben orjinal tariften farklı olarak yukarıdaki malzemeler 1 su bardağı kadar un ekledim.
Üstü için;
*1,5 su bardağı pudra şekeri
*3 kahve fincanı limon suyu
*1 su bardağı hindistan cevizi
NOT;Üstü için burada yazdığım malzemeler Sofra Dergisinde yer alan malzemelerdir. Ancak ben üst için bu malzemeleri kullanmadım. Ben 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırptıktan sonra içine 1 su bardağı hindistan cevizi katıp karıştırdım. Ve en üste ise süsleme çikolatalardan serptim. Siz isterseniz orjinal tarifi isterseniz de benim yaptığımı uygulayabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI;
1.Haşhaşı 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 10 dk. kadar pişirin.
2.Tereyağı,, şeker, sıvı vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın.
3. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Beyazı kar gibi oluncaya kadar çırpmanız gerekiyor.
4.Yumurta sarılarını şekerli karışıma katın ve çırpın. sonrasında ceviz, un ve kabartma tozunu ve en son haşhaşı ekleyin.
5.Karışıma en son kar halindeki yumurta aklarını ekleyin ve hafif hafif karıştırın.
5.Kek karışımını yağlanmış kare borcama dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. ( Herkesin fırını farklı pişirebilir. Bu sebeple pişip pişmediğini kontrol edin)
Kek soğuduktan sonra ister orjinal tarifteki gibi istersenizde benim yaptığım gibiglazür hazırlayarak kekin üstüne yayın. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Cake Pop

Fotoğraf: Cake Pop
Malzemeler:

Onceden pisirilmis agiz tadiniza gore bir kalip kek (ben bu tarifte kakaolu kek kullandim. Bir kalip kekten yaklasik 40-50 kadar cake pop cikiyor)

Keki yumusatmak icin bir kac yemek kasigi sutle cirpilmis krem santi (ben bazen erimis cikolata, nutella da ekliyorum ekstra tat versin diye)

Cake poplari kaplamak icin candy melts veya (Michaels'tan renk renk elde edebilirsiniz)
Turkiyedekiler icin bir iki paket Dr.Oetker'in Glazur Cake Icing'i (istege gore siyah-beyaz)

Lolipop cubuklari ve pasta susu

Yapilisi:Malzemelerinizi hazirlayin ve bir borcamda onceden pisirdiginiz keki elinizle iyice ufalayin. Ben bu seferlik kekimin sadece 1/3'unu kullandim cunku dedigim gibi tam bir kekten oldukca fazla miktarda cake pop cikiyor. Kullanmadiginiz keki buzluga atip istediginiz zaman tekrardan kullanabilirsiniz.Ufaladiginiz hamura yumusakligina gore yavas yavas bir kac kasik krem santi ekleyin, yogurun. Kekiniz ayni resimdeki gibi kurabiye hamuru kivamina gelecektirKek hamurunuzdan ceviz buyuklugunde toplar yapin. Toplariniza iyi sekil vermeye calisin cunku azicik bir puruz bile belli oluyor toplari cikolatalara batirinca. Toplarinizi yagli kagitla kapli tepsiye dizdikten sonra buzdolabinda en az 15-20 dk kadar bekletin.Bu arada candy melt'lerinizi veya glazur cake icing'inizi benmari usulu eritin.Eger erittiginiz cikolata cok yogunsa icine bir iki tatli kasigi sivi yag koyun ve karsitirin. Benim ilk denemelerim gibi sut veya su koymayin !:)
Ben bu seferlik pembe ve kahverengi candy meltleri tercih ettim. Turkiyedeki arkadaslar beyaz cake icing'lerine cok az gida boyasi katabilirler degisik renk elde etmek icin.Cubugunuzu erittiginiz candy melt'e batirin.

Hemen ardindan cubugunuzu kek toplarinizin yarisina kadar sokun.Bu islemi butun kek toplarina uyguladiktan sonra keklerinizi buzdolabinda en az 15- 20 dk kadar bekletin ki cubuklar toplara iyice yapissin.Buzdolabindan cikardiginiz toplari teker teker erimis candy meltlere batirin. Yalniz bu islemi dikkatlice ve hizlica yapmaniz gerekiyor.Kek toplarinizdaki fazlalik olan ekstra erimis cikolataya hafifce elinizle silkeleyin. Akinca toplarin sekli bozuluyor cunku. Eger pasta susu ile suslemek iztiyorsaniz bu islemi cake pop'lariniz donmadan yapin sonra yapismiyor cunku.Cake poplarinizi susledikten sonra sert bir zemine (Styrofoam veya kopuk olabilir ) dik olarak oturtturun ve donmalarini bekleyin. Eger farkli bir renkle cizgiler yapmak isterseniz cake poplariniz donduktan sonra farli bir renk kullanarak en ince uclu krema posetiyle sekiller verebilirsiniz. Cake poplarinizi hemen buzdolabina koyun, soguk servis yapin ve afiyetle yiyin:)


Malzemeler:

Onceden pisirilmis agiz tadiniza gore bir kalip kek (ben bu tarifte kakaolu kek kullandim. Bir kalip kekten yaklasik 40-50 kadar cake pop cikiyor)

Keki yumusatmak icin bir kac yemek kasigi sutle cirpilmis krem santi (ben bazen erimis cikolata, nutella da ekliyorum ekstra tat versin diye)

Cake poplari kaplamak icin candy melts veya (Michaels'tan renk renk elde edebilirsiniz)
Turkiyedekiler icin bir iki paket Dr.Oetker'in Glazur Cake Icing'i (istege gore siyah-beyaz)

Lolipop cubuklari ve pasta susu

Yapilisi:Malzemelerinizi hazirlayin ve bir borcamda onceden pisirdiginiz keki elinizle iyice ufalayin. Ben bu seferlik kekimin sadece 1/3'unu kullandim cunku dedigim gibi tam bir kekten oldukca fazla miktarda cake pop cikiyor. Kullanmadiginiz keki buzluga atip istediginiz zaman tekrardan kullanabilirsiniz.Ufaladiginiz hamura yumusakligina gore yavas yavas bir kac kasik krem santi ekleyin, yogurun. Kekiniz ayni resimdeki gibi kurabiye hamuru kivamina gelecektirKek hamurunuzdan ceviz buyuklugunde toplar yapin. Toplariniza iyi sekil vermeye calisin cunku azicik bir puruz bile belli oluyor toplari cikolatalara batirinca. Toplarinizi yagli kagitla kapli tepsiye dizdikten sonra buzdolabinda en az 15-20 dk kadar bekletin.Bu arada candy melt'lerinizi veya glazur cake icing'inizi benmari usulu eritin.Eger erittiginiz cikolata cok yogunsa icine bir iki tatli kasigi sivi yag koyun ve karsitirin. Benim ilk denemelerim gibi sut veya su koymayin !:)
Ben bu seferlik pembe ve kahverengi candy meltleri tercih ettim. Turkiyedeki arkadaslar beyaz cake icing'lerine cok az gida boyasi katabilirler degisik renk elde etmek icin.Cubugunuzu erittiginiz candy melt'e batirin.

Hemen ardindan cubugunuzu kek toplarinizin yarisina kadar sokun.Bu islemi butun kek toplarina uyguladiktan sonra keklerinizi buzdolabinda en az 15- 20 dk kadar bekletin ki cubuklar toplara iyice yapissin.Buzdolabindan cikardiginiz toplari teker teker erimis candy meltlere batirin. Yalniz bu islemi dikkatlice ve hizlica yapmaniz gerekiyor.Kek toplarinizdaki fazlalik olan ekstra erimis cikolataya hafifce elinizle silkeleyin. Akinca toplarin sekli bozuluyor cunku. Eger pasta susu ile suslemek iztiyorsaniz bu islemi cake pop'lariniz donmadan yapin sonra yapismiyor cunku.Cake poplarinizi susledikten sonra sert bir zemine (Styrofoam veya kopuk olabilir ) dik olarak oturtturun ve donmalarini bekleyin. Eger farkli bir renkle cizgiler yapmak isterseniz cake poplariniz donduktan sonra farli bir renk kullanarak en ince uclu krema posetiyle sekiller verebilirsiniz. Cake poplarinizi hemen buzdolabina koyun, soguk servis yapin ve afiyetle yiyin:)