20 Temmuz 2014 Pazar

Basit Kedi Evi Yapimi


Kediniz icin hatika bir fikir.
Basit bir ev yapimi.
Hemde eskilerle

Hangi Sekil Hangi Duyla Yapilir?


Sekiller goruruz hangi duyla yapildigini merak ederiz ya tam da onun icin bu.

Mum Süsleme


Sim ve yapistirici ile mukemmel mumlar yapabilirsiniz.
Aradaki fark gercekten dikkat cekici.
☺😊

Pirincle Sise Susleme


Sisenin disina tutkalla vs pirinc yapistirilip boyanmis.
Bence harika olmus☺
Baska urunler icin de bizlere fikir oldu.
Kolay gelsin.

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Plastik Kapaktan Sapka


Plastik kapaktan yapacaginiz harika bir sapka :)
Sonra ister tac yapin ister toka.
Akliniza ne gelirse ;)

15 Temmuz 2014 Salı

KEMALPASA TATLISI


1 paket kemalpasa, 1,5 su bardagi toz seker, 3 su bardagi su. Bir tencereye suyu ve toz sekeri koyup kaynatin. Icine kemalpasayi koyarak kaynatmaya devam edin. Kemalpasa serbeti cekince dikdortgen cam firin kabina dizin ve sogumaya birakin. Soguyunca uzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz

ZEYTINYAGLI MANTAR


1/2 kg mantar,1 sogan,1 sivri biber,1 kirmizi biber,1 dis sarimsak, 1 cay kasigi toz seker,1 tatli kasigi limon suyu,4 sap maydanoz,tuz,1/2 cay bardagi zeytinyagi.Mantarlari kaynar su ve limonlu suda pisirin ve soguk suyla durulayin.Sogan ve sarimsagi zeytinyaginda kavurun.Icine kup kesilmis biberleri ekleyin ve soteleyin.Mantarlari da ilave edin.1 dk daha soteleyin.Mantarlarin icine sogan ve biber karisimini ekleyin.

KADAYIF SARMASI


250 gr tel kadayif,1 kase ceviz,2 corba kasigi tereyagi,3 su bardagi su, 2 su bardagi toz seker. Kadayiflarin uzerine erimis tereyagini dokerek iyice harmanlayin.Daha sonra kadayiftan elinizle bir parca alip acin. Icine ceviz parcalari koyup, sarma sarar gibi sarin. Tepsiye butun kadayiflari alip 180 derecede pisirin.Bu arada su ve sekeri kaynatip ilitin. Firindan cikan tatlinin uzerine, ilik serbeti dokun ve cekmesini bekleyin.

7 Temmuz 2014 Pazartesi

KREM KARAMEL


1 su bardagi toz seker,4 yumurta,1paket vanilya,500 ml sut.Sekeri tavada karistirmadan eritin.Karamel haline gelince kaselere paylastirin.Yumurta,seker ve vanilyayi mikserle cirpin,ilik sutu ekleyin.Cirpmaya devam edin.Tabanlari karamelli kaselere paylastirin.Kaseleri firin tepsisine alin,tepsinin yarisini su ile doldurun.180 derece firinda 40 dk pisirin.Oda isisinda birakin.Buzdolabina alin,3 saat sonra kaseleri ters cevirip servis yapin.

FIRINDA MUCVER


 4 kabak,1 havuc,1/2 demet maydanoz,1/2 demet dereotu,5 cay brdk un,1 cay bardagi zeytinyagi,rendelenmis kasar peyniri,2 yumurta,1 paket kabartma tozu,tuz,karabiber ve pul biber.Kabaklari ve havucu soyup rendeleyin,suyunu suzun.Maydanoz ve dereotunu dograyin.Yumurtalari cirpin.Zeytinyagi ve unu ekleyip,cirpin. Kabak,havuc,maydanoz,dereotu ve diger malzemeleri ekleyin,yaglanmis tepsiye dokun.200 derecelik firinda pisirin.

3 Temmuz 2014 Perşembe

Ekmek Kasesi Icinde Yumurta


Ekmek, yumurta ve baharatlarla yapabileceginiz harika ve pratik bir tarif.
Afiyet olsun.
;)

SEMIZOTU YEMEGI



 1 bag semizotu,1 sogan,1 kahve fincani zeytinyagi, 1 ymk kasigi salca, 2 domates,1 ymk kasigi bulgur veya pirinc.Semizotunu, cok kucultmeden dograyin.Soganlari yemeklik dograyarak, zeytinyagiyla pembelestirin. Salca ekleyin. Domatesleri kup kup dograyip, once domatesleri sonra semizotlarini ekleyin.Tuzunu atip kisik ateste pisirin.Semizotu suyunu salinca, 1 ksk bulgur ya da pirinc ekleyin.Pirinc veya bulgur yumusayinca ocagin altini kapatin.